wątróbka curry z jabłkami |
Potrzebujemy
pół kilograma wątróbki drobiowej
dużą cebulę
duże jabłko - zdecydowanie NIE deserowe
curry
pieprz ziołowy
sól
masło
Przygotowanie
Na rozgrzaną patelnię wrzucamy masło. Dorzucamy wątróbkę i pokrojoną w paseczki cebulę. Solimy i pieprzymy do smaku. Wątróbkę z cebulą dusimy - nie smażymy! - na małym ogniu. Pod koniec duszenia - kiedy wątróbka jest już prawie gotowa a cebulka pięknie zeszklona - na patelnię dorzucamy jabłko pokrojone w duże kawałki. Dodajemy duuuuużo curry do smaku. Danie jest gotowe kiedy jabłko się pięknie zeszkli a cały sos z wątróbki, cebuli i curry jest gęsty i aromatyczny.
Smacznego!
Właśnie wtrąbiłam wątróbkę przyrządzoną wg. tego przepisu. Pycha! (-:
OdpowiedzUsuńPozdrawiam!